Triathlon

Triathlon, mijn nieuwe uitdaging

Een nieuw jaar begint altijd met goede voornemens. Bij mij begint het dit jaar met een nieuwe uitdaging. Het wordt maar eens tijd voor de Triathlon. 

Jij bent toch meer een hardloper?

Absoluut. In 2009 liep ik mijn eerste hardloopwedstrijd, vanuit het bedrijf waar ik toen werkte. We deden mee aan de business run van de Zandvoort Circuit Run en dat smaakte direct naar meer. Sinds die tijd heb ik het meeste wel een keer gezien. Diverse marathons, heel veel obstacle runs (voor Obstakels.com), mooie trailruns en een aantal aantal ultra runs. De meeste klassiekers in Nederland als de grote marathons, de Damloop en de halve van Egmond heb ik meerdere keren gedaan. En ook het buitenland is aan de beurt geweest. Van mooie besneeuwde runs in Duitsland (Brocken Challenge), bloedhete ultra trails (UTSB)  tot bikkelharde mud runs in Engeland (Tough Guy.) Ik heb in Zuid-Afrika (Comrades en Two Oceans) en de Verenigde Staten (OCRWC en Warrior Dash) aan diverse evenementen meegedaan. Kortom, hardlopend heb ik best wat gezien de afgelopen jaren. Het verveelt me nog steeds niets, maar toch kriebelde het eind vorig jaar. 

Een triathlon 

In mijn omgeving hoor ik steeds meer mensen die van een triathlon geproefd hebben. De ene heeft een onderdeel gedaan van de Ironman, als estafette. De ander heeft een sprint gedaan. Nog een ander traint voor een halve Ironman. Vorig jaar was ik toevallig in Frankfurt toen daar de Ironman was en dat zag er wel heel gaaf uit. Toen ik het boek van Rich Roll voor de tweede keer luisterde werd mijn interesse toch weer gewekt. Waarom heb ik eigenlijk nog nooit en triathlon gedaan? Daar heb ik zelf het antwoord wel op. Ik kan niet zwemmen, dus dan ben je snel klaar. Nou ja, ik kan wel zwemmen. Maar niet “zwemmen-zwemmen.” Ik heb ooit mijn A-diploma gehaald en blijf op vakantie echt wel drijven. Toch is het sportief zwemmen en echt afstanden maken aan mij niet besteed. Dat heb ik dan weer niet geleerd en na drie slagen borst crawl zink ik als een baksteen. 

Tijd voor zwemles

Ik tik dit blog terwijl ik in het zwembad naar de zwemles van mijn kinderen zit te kijken. Dat is dus ook precies wat ik zelf nodig heb. Zwemles! Je bent nooit te oud om te leren toch? Ook als je veertig bent kun je gewoon nog op zwemles. En dat is ook nodig, want met een beetje schoolslag ben je natuurlijk veel te lang onderweg tijdens het zwemonderdeel. Tijd om de borstcrawl onder de knie te gaan krijgen!

Kun je wel een beetje fietsen dan?

Fietsen doe ik bijna elke dag wel. Een beetje op mijn stadsfiets of op de bakfiets. Nou is dat wat heel anders dan sportief fietsen, maar om eerlijk te zijn maak ik me hier niet zo’n zorgen om. Ik heb in 2011 eens meegedaan aan Alpe d’Huzes en ben toen zes keer naar boven gedaan. Ondanks dat dat alweer zeker 10 jaar geleden is en ik mijn fiets vlak daarna verkocht heb, moet dit wel goed komen.

Triathlon dus

Het doel is om dit jaar te leren zwemmen, een fiets te kopen en een eerste korte afstand van de triathlon te doen. Daarnaast heb ik nog heel veel vragen over hoe het allemaal werkt, dus genoeg om uit t gaan zoeken. Waar het schip gaat stranden? Ik ken mezelf en ben meer gemotiveerd om een langere afstand te doen, dan om een snellere tijd neer te zetten. Dus als verre stip op de horizon lijkt het me fantastisch om zelf in Frankfurt eens aan de start te staan.

Goede spullen voor je (trail)run nodig? Check dan DutchMudMen.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven