Mijn eerste marathon

Vorige week zondag was het zover. De Amsterdam Marathon 2010. Toen ik begin 2009 bij mijn werkgever It?s Us begon werd me gevraagd of ik met mijn nieuwe collega?s mee wilde lopen in de Zandvoort Circuit Run. Dit was mijn eerste loop en deze 12 kilometer over circuit en strand beviel erg goed. Vervolgens werden de kilometers rustig opgevoerd met de Damloop en de halve marathon van Schoorl. Het lopen beviel me wel en dan moet uiteraard ook de hele marathon gelopen worden.

Mijn doel was om hem de eerste keer binnen de 3.45 uur te lopen. Bij de start in het Olympisch Stadion was het behoorlijk fris, maar zodra het startschot klonk was de kou snel vergeten. Nadat we de stad uitliepen volgde het mooiste stuk van het parcours; met een zonnetje langs de Amstel naar Ouderkerk. Het lopen ging erg soepel tot een kilometer of 30. Aangezien ik tijdens het trainen twee keer 30 kilometer had gelopen en niet verder was gekomen ging het hier toch wat pijn doen. Maar de laatste kilometers door het Vondelpark en de finish in het stadion waren prachtig. De finish was in 3.42 uur. Dus mijn doel is bereikt. Hij kan afgevinkt worden!

Toch denk ik dat ik met wat training nog wel een stukje sneller kan. Dus ik heb me ingeschreven voor de Marathon van Berlijn 2011. Maar de hardloopschoenen worden voorlopig even opgeborgen en de racefiets staat te wachten. Op naar de volgende uitdaging van mijn lijstje: Alpe d?HuZes 2011!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven